Виктор Лазић у Техничкој школи ГСП

Posted: 24. децембра 2015. in Ван зидова школе

20150205184015_287498У петак, 18. децембра, своја искуства је са нама поделио ВИКТОР ЛАЗИЋ. Ренесансна личност 21. века, највећи српски путник, путописац, адвокат, туристички водич и преводилац и још много тога испреплетено је у његовој инспиративној личности. Са својих 30 година обишао је преко 80 земаља у лади ниви. Прва путовања започео је у својој породичној библиотеци читајући књиге, а затим је храбро уронио у свет авантуре. Ово је био довољан разлог да баш њега изаберемо и позовемо да посети нашу школу!

Виктор Лазић нас је на врло инспиративан начин водио кроз своја занимљива путовања, причао нам о необичним људима које је сретао и упознао. Успео је и да дотакне приче о културама које су нама не само далеке, већ и потпуно неразумљиве.

Земља, којој би се наш саговорник увек вратио, односно земља у којој би остао је Србија, што нам је показало да је наш животни пут у нашим рукама, колико год да су тешка времена. Важно је да будемо радознали и да желимо да сазнамо и научимо. Виктор Лазић нас је подсетио да је све што пожелимо ипак могуће и да путујући, у ствари, највише сазнајемо о себи и о нашој култури. Преко видео бима нам је показао и неке од својих занимљивих фотографија. Такође, посебно је било симпатично што је предавању присуствовала и пријатељица Виктора Лазића, Индонежанка Ира, коју је он упознао на једном од својих путовања, и која га је и угостила у својој земљи.

Порука коју је Виктор Лазић на крају упутио нашим ученицима је: ,,Путујте, путујте свуда…путујте по Србији, идите у Врање, тамо можете да видите Музеј Боре Станковића.“

Предавање можете погледати овде!

Хвала Виктору што је био са нама 😉

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s