Хемингвеј у III-5! Уторак 4.фебруар!

Posted: 2. фебруара 2014. in Трећа година

hemingway2

С обзиром да нисмо завршили Лорку првих десет минута ћемо њему посветити, а затим као што смо се договорили радимо роман ,,Старац и море“ Е. Хемингвеја! У уводном делу часа кроз краћу презентацију представићу вам живот и дело овог значајног америчког писца авантуристичког духа. Затим по групама разговарамо о следећим питањима:

Група 1:Шта посебно привлачи пажњу у овом роману? Како сте доживели главног јунака? Да ли је прича заиста толико једноставна или се иза ње крије нешто много дубље? Група 2: Врста романа. Форме приповедања. Група 3: Уводни део романа. Група 4 (као што смо се договорили четврту групу смо поделили на пола, тако да је сада у четвртој и петој по троје ученика): Главни део романа.Група 5: Завршни део романа. Група 6 (бивша пета група): Ликови.

Као што видите ови задаци су врло једноставни тако да ћете имати на часу десетак минута да их урадите и то забележите на листовима формата А4. Поред овога сваки ученик има задатак да из романа забележи неколико реченица које су му биле најупечатљивије и да их прокоментарише. На другом часу истог дана бавићемо се филозофским аспектом овог романа.

коментари
 1. . каже:

  Sta znaci forma pripovedanja ?

  • Сигурно си се већ сетио! Нарација (приповедање): приповедање у првом лицу (писац се појављује као учесник у радњи или као посматрач радње о којој говори, ова техника је карактеристична за ауторбиографију), приповедање у трећем лицу (писац говори о догађајима из позиције објективног, свезнајућег приповедача, а не као учесник у радњи), хронолошко приповедање (приповедање по реду), ретроспективно приповедање (приповедање по сећању, од садашњости према прошлости); монолог, дијалог, унутрашњи монолог (забележено размишљање лика), полилог (разговор више ликова истовремено)…Поновићемо и разјаснити ово на часу!

 2. . каже:

  Ok.
  Nego sta mi tacno treba da uradimo ?

 3. . каже:

  Potrudicemo se da sve uradimo….

 4. . каже:

  TACNIJE MISLIM DA CEMO SVE DA URADIMO…..

 5. . каже:

  Uradjeno ima i uvod o tom pripovedanjima (ako se tako pise) 😀

 6. . каже:

  Jel sutra radimo Gradinara 1. i 41.
  pesmu ?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s